Zo kies je een radiator voor je badkamer

Ook in vochtige ruimtes, zoals je badkamer, is het fijn om je comfortabel en warm te voelen. Daarnaast is het hebben van een radiator in de badkamer super handig. Om bijvoorbeeld je handdoek op te hangen en te drogen. Niet iedere radiator is echter geschikt voor vochtige ruimtes. Sterker nog, vaak vervalt de garantie als je een standaard radiator in een vochtige ruimte plaatst. Kijk daarom goed of er vermeld staat dat de radiator geschikt is voor in je badkamer.  

Hier moet je op letten bij het aanschaffen van een vochtbestendige radiator

In de productspecificaties staat het altijd vermeld wanneer je radiator vochtbestendig is. Als je daarnaast ook je handdoek eraan wilt kunnen drogen moet je kiezen voor een handdoekradiator. De afgegeven warmte van de radiator wordt dan deels gebruikt om natte handdoeken te drogen. Hierdoor moet de radiator wat oververmogen hebben. Anders bestaat de kans dat je ruimte niet goed warm wordt. En dat het lang duurt om de handdoeken te drogen. Onder andere Thermrad heeft handdoekradiator modellen. 

Waarom zijn deze radiatoren geschikt voor vochtige ruimtes? 

Deze speciale radiatoren krijgen een oppervlakte behandeling tegen roest. Ze worden doorgaans gemaakt van staal of aluminium. En worden afgewerkt met een poedercoating. Daarnaast heb je ook RVS (roest vast staal) radiatoren. De RVS radiatoren zijn het beste geschikt voor vochtige ruimtes en het drogen van handdoeken. Deze radiatoren zullen geen corrosie ondervinden en bladderen ook niet af omdat er geen lak op zit.

Elektrische blaas kachel

Wanneer je alleen voor korte periodes een kleine badkamer snel opgewarmd wilt hebben, dan kun je kiezen voor een elektrische blaas kachel. Wel adviseren we om hierbij het verbruik in de gaten te houden. Stroomkosten.net heeft hier een handige rekentool voor.

Bron: www.radiatorendiscounter.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*