Woonkamer in sfeer afmaken

Waar voorheen deuren alleen werden gebruikt om een bepaalde ruimte in huis af te sluiten, is het tegenwoordig echt een onderdeel van een kamer geworden. Veelal worden er nu binnendeuren gekozen in de stijl en de sfeer van de kamer. Een vlakke witte deur is allang niet meer aan de orde, vaak wordt er nu gebruikt gemaakt van deuren waarin glas zit om het daglicht erdoor te laten komen. Maar ook de industriële deuren zijn erg gewild, deze deuren geven je kamer een moderne en frisse uitstraling.

binnendeuren

Afgewerkte deuren

Bij opdekdeuren zijn de deuren al gelakt als zij geleverd worden, dit komt in veel gevallen omdat de gaten van de scharnieren en het slot al in de deur zijn gemaakt. In het kozijn hoef je alleen nog maar de andere kant van het scharnier te monteren en het slotgat. Bij stompe binnendeuren is dit weer heel anders, daar moet je zelf alles bevestigen aan de deur zoals scharnieren en het slotgat. Dat is ook de reden dat de deur niet voorzien is van een aflaklaag. Je kunt zelf een geschikte kleur kiezen die mooi past bij de rest van het interieur.

Maten en soorten deuren

binnendeuren

Binnendeuren zijn er in veel verschillende soorten maten en soorten, voor de badkamer heb je een heel ander soort deur nodig dan voor de huiskamer. Zo is er voor ieder vertrek in huis wel een gepaste binnendeur te vinden bij voordeeldeuren.nl. Er zijn tegenwoordig zelfs deuren voor in huis die de uitstraling hebben van een buitendeur, of prachtig zwart gelakte industriële deuren. Wat je ook wilt het is allemaal verkrijgbaar op de deurenmarkt.