8 december 2021

Waarom kiezen voor een gedeporteerde vloerlamp?

Weinig bekend bij het grote publiek, hier is een armatuur die het dagelijks leven verandert …

De gedeporteerde of draagbare vloerlamp is een trendy armatuur. Het weet hoe het een essentieel element van interieurdecoratie moet zijn. Design en elegant, deze vloerlamp is in feite bijzonder functioneel en aanpasbaar. Er is iets voor iedereen!

1. Wat zijn de sterke punten?

De langarmige vloerlamp is vooral een aanzienlijke ruimtebesparing. Ideaal om als leeslampje te dienen of om bijvoorbeeld een salontafel te verlichten. Hoe kleiner de ruimte, hoe groter de amplitude van de lantaarnpaal moet zijn. Het moet worden vermeden om het in een doorgangsgebied te plaatsen om beweging niet te belemmeren. Perfect in een hoek of aan de rand van een object, de vloerlamp benadrukt wat ze verlicht.

2. Welk licht biedt het?

Vaak imposant, draagt ​​zijn aanwezigheid sterk bij aan de decoratie van de binnenruimte. Uniek in zijn soort, de gedeporteerde design vloerlamp stelt je in staat om een ​​mooi licht boven een specifieke ruimte te krijgen, een ingewikkeld effect om te bereiken met wandlampen of ophangingen. Dankzij de geweldige verlichting zorgt dit type vloerlamp voor een warme, zelfs intieme sfeer in de hele ruimte.

3. Welk model te kiezen?

Klassieke, moderne of industriële sfeer, het is vaak niet eenvoudig om de ideale vloerlamp te vinden. Chique en trendy, hier is een selectie vloerlampen met armen waarmee je duidelijker kunt zien.

Een booglamp van metaal en aluminium, boven een tafel of in een woonkamer, verlicht het een groot deel van de kamer en geeft bijvoorbeeld een retro-effect aan elke decoratie.

De vloerlamp op een statief verspreidt een zacht en verfijnd licht. Met een in hoogte verstelbare kap kun je het verlichte gebied met precisie kiezen. Hoe lager de kap, hoe kleiner het verlichtingsoppervlak en de ingetogen sfeer; hoe meer de kap naar boven is gepositioneerd, richting de arm van de vloerlamp, hoe groter de verlichtingszone wordt. Het verbazingwekkende ontwerp past gemakkelijk in interieurs.

De zwenk armige vloerlamp is een designicoon. Dankzij de zwenkarmen kan de ruimte in vele richtingen worden verlicht, voor veel doeleinden. Het ontwerp uit de jaren 50 plaatst de kamer in een bijna tijdloos tijdperk.