8 december 2021
Yari Green Curls kopen

Tips voor haarverzorging bij krullend haar

Sinds de curly girl methode bekend is, zijn er ineens een stuk meer mensen met krullend haar. Deze methode zorgt er namelijk voor dat verborgen gekruld haar zichtbaar wordt. Mensen die vroeger stijl haar hadden, blijken ineens toch best wel wat krul in het haar te hebben. Dit zorgt ervoor dat er meer mensen met gekrulde lokken zijn. Deze mensen hebben meestal geen idee van hoe ze dit morgen verzorgen. Gekruld haar vereist namelijk hele andere verzorging dan stijl haar. In dit artikel staan een paar tips, die je kunt toepassen bij de verzorging van krullend haar. 

Producten 

Om te beginnen is het aan te raden om producten die passen bij krullend haar, zoals bijvoorbeeld Yari Green Curls te kopen. Producten voor krullend haar verschillen wel degelijk van de producten die zijn bedoeld voor mensen met stijl haar. Zo zijn producten voor stijl haar vaak wat lichter en de producten voor krullend haar zijn wat zwaarder. Dit komt doordat er stoffen inzitten zoals oliën en extracten die ervoor zorgen dat de krullen niet pluizig worden, maar glanzend en elastisch. Daarnaast is het aan te raden om regelmatig olie in het haar te doen, zodat de krullen extra verzorgd blijven en mooi glanzen. 

Yari Green Curls kopen

Verzorging

Een grote factor die bijdraagt aan het beschadigen van haar, is de manier van kammen. Kam het haar bijvoorbeeld niet wanneer het nat is, want dan is je haar het meest kwetsbaar. Sowieso is het beter om je haar niet al te vaak te kammen of borstelen. Gebruik ook het liefst tijdens het borstelen een product, waarvan je haar soepeler wordt, zoals een olie. Ook is het erg belangrijk om een hittebeschermer te gebruiken, wanneer je iets doet met hitte, zoals föhnen of stijlen met een krultang of stijltang. Om je haar wat meer houvast te geven, kun je na het stijlen wat mousse aan het haar toevoegen. Dit geeft het haar meer vorm.