Tips voor een vakantie in Cochem

Cochem

In het dal van de Moezel bevindt zich het gezellige stadje Cochem. Ook wel bekend van het beroemde kasteel die ver boven de stad uitreikt. In het centrum staan vele vakwerkhuizen en kan je leuke terrasjes pakken. Veel toeristen gaan hier naartoe voor een weekendje weg en is daarom ook drukbezocht. Langs de oevers staan vele schilderachtige stadjes die allemaal stuk voor stuk erg mooi zijn. Er valt veel te zien en te ontdekken in deze leuke historische stad.

Cochem

Bezienswaardigheden in Cochem

Naast het beroemde kasteel Reichsburg heeft Cochem nog meer te bieden. Het oude marktplein word omringd met diverse vakwerkhuizen. Dit zorgt voor een interessante plek met indrukwekkende bezienswaardigheden. Daarnaast zijn er nog overblijfselen van de middeleeuwse stadsmuur en ruïnes van de burcht. Ook is er een historische mosterdmolen, Cochem staat bekend om zijn verschillende mosterd. Er is een stoeltjeslift die je naar de top van de Pinner-Kreuz brengt. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Omgeving van Cochem

Cochem

Een paar kilometer verderop staat op een heuvel de Winneburg. Een grote burcht uit de dertiende eeuw die over de omgeving heen kijkt. Helaas hebben de Franse in 1689 de burcht opgeblazen en staat er nu enkel nog een ruïne. Het is jaarlijks het decor van de ridderspelen in Cochem. Houd je van meer avontuur? Breng dan een bezoek aan het Wild und Freizeitpark Klotten. Dit is een pretpark met wildpark vol attracties en 120 diersoorten. Een leuk uitje voor zowel jong en oud, je kan er naartoe wandelen maar het is ook per auto bereikbaar. Als laatste zijn er diverse wandel en fietstochten in de omgeving die je langs de mooiste plekjes begeleid. Eén van die paden is het Moselradweg door het dal van de Moezel.