Raamfolie zelf plakken: een stappenplan

Als je besluit je raam op te fleuren met raamfolie dan kun je natuurlijk iemand inschakelen om het voor je te doen. Je kunt het echter ook gewoon zelf! Je moet het even onder de knie hebben, maar met dit stappenplan kom je er ongetwijfeld zelf uit.

Stap één: ontvet je raam

Raamfolie

Je wil altijd werken op een schone ondergrond. Allereerst omdat je anders voor altijd vlekken onder je raamfolie hebt zitten. Daarnaast kan vettigheid er ook voor zorgen dat raamfolie minder goed plakt. Dan loop je het risico dat het weer loslaat en dat is gewoon zonde van je geld.

Snijd je raamfolie op maat

Als je raamfolie haalt in een grote woonwinkel dan is deze vaak nog niet op maat en moet je dit zelf doen met een meetlint, potlood en stanleymes. Dat is wel een lastige klus en daarom kiezen veel mensen om raamfolie op maat te kopen. Dit doe je makkelijk online. Meet natuurlijk wel eerst even je raam op. 

Raamfolie

Plak de sticker

Je raamfolie kan nu geplakt worden. Als je een grote soort hebt gekozen, zorg dan dat iemand je helpt. In sommige gevallen kan het zelfs fijn zijn om twee mensen te laten helpen. Plak rustig en voorzichtig, want als hij eenmaal vastzit is losmaken moeilijk.

Haal de luchtbellen eruit

Hoe goed je ook kunt plakken, er zitten altijd luchtbellen onder je raamfolie. Pak een raamwisser of bankpas en ‘duw’ langzaam de luchtbellen onder de folie uit.