Hoe lang duurt het om gitaar te spelen?

hoe lang duurt het om gitaar te spelen

Hoe lang duurt het om gitaar te spelen? Dit is een erg lastige vraag, want het hangt er maar helemaal vanaf hoeveel tijd je erin stopt en hoe serieus je de lessen neemt. Als je ervoor zorgt dat je de lessen goed volgt en voldoende tijd besteed aan het oefenen, dan zul je vrij snel handig worden in het bespelen van een gitaar.

Overal oefenen

Blijven oefenen

Het oefenen is het belangrijkste als je goed wilt worden in het bespelen van een instrument. Als je jezelf de vraag stelt: hoe lang duurt het om gitaar te spelen? Dan kun je beter aan jezelf vragen: Hoeveel tijd wil ik besteden aan het oefenen? Als je iedere dag een half uurtje vrij kunt maken voor oefeningen dan duurt het helemaal niet lang. Zorg er ook voor dat je de lessen serieus neemt en goed doet wat de docent van je vraagt.

Alle niveau's

Na een paar weken speel je gitaar

Het is helemaal niet onrealistisch om te denken dat je na een paar weken al gitaar kunt spelen. Natuurlijk zul je niet de moeilijkste stukken en liedjes kunnen spelen, maar de basis zal wel aanwezig zijn. Om dit te kunnen bereiken blijft het natuurlijk wel van belang dat je al je oefeningen goed uitvoert. Eigenlijk geldt het volgende: Hoe meer tijd je erin steekt, hoe eerder je gitaar kunt spelen.