Heeft u al eens over uw uitvaart nagedacht?

bloemen uitvaart

De dood is iets waar we vroeg of laat allemaal mee te maken gaan krijgen. Maar ondanks dat de dood iets is waar uiteindelijk iedereen mee te maken krijgt, is de dood geen favoriet gespreksonderwerp van de meeste mensen. En als het einde dan toch zover is, staan de nabestaanden vaak voor lastige keuzes te staan. Wat had hun dierbare mooi gevonden voor zijn/haar laatste afscheid? Het is een vraag waar de nabestaanden nooit meer een antwoord op zullen krijgen. Ze kunnen slechts afgaan op hun eigen gevoel en wat ze weten over hun dierbare. 

Bovenstaande situatie komt een uitvaartbegeleider helaas regelmatig tegen. Nabestaanden komen op dit soort lastige momenten voor nog veel lastigere keuzes te staan, wat het rouwproces niet makkelijker maakt. Daarom moedigen steeds meer uitvaartondernemers mensen aan om de uitvaartwensen te bespreken met hun dierbaren. Want hoewel het nadenken over uw eigen uitvaart erg lastig en confronterend kan zijn, kan het idee dat alles voor uw uitvaart goed geregeld is, u juist veel rust geven.

Heeft u al eens nagedacht over uw eigen uitvaart? Nee? Misschien dat het dan ook voor u verstandig is om hier eens de tijd voor te nemen. Zo komen uw nabestaanden niet voor verassingen te staan. En wilt u hier wat hulp bij? Neem dan gerust eens contact op met een plaatselijke uitvaartverzorger. Zij helpen u graag verder. Of maak gebruik van een wensenboekje. Zo’n boekje helpt u bij het maken van keuzes en zorgt ervoor dat uw nabestaanden iets hebben om op terug te vallen, mocht het moment daar zijn. U ontzorgt er uw nabestaanden mee, wanneer het moment daar is. Een prettig idee, vindt u niet?

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*