Drie soorten materialen om uit te kiezen bij je terrasoverkapping

Verasol.nl

Een terrasoverkapping is bedoeld om jouw buitenleven aangenamer te maken. Zo ook die van Verasol.nl. Je zit onder een overkapping namelijk droog maar ze beschermen je vaak ook tegen de zon. Het is dan ook niet gek dat gezien onze zomers steeds warmer worden, de terrasoverkapping wint aan populariteit.

Een terrasoverkapping kun je kopen in vele soorten en maten. Het belangrijkste onderscheid wordt gemaakt in het materiaal. Hieronder bespreken we een aantal soorten materiaal, al is het belangrijk te onthouden dat geen hiervan de beste is. Welke keuze past bij jou, is een kwestie van smaak.

Materialen

Een terrasoverkapping van aluminium

Aluminium is een materiaal dat goed is schoon te maken. Het is bovendien duurzaam en gaat lang mee. Veel mensen kiezen voor aluminium omdat het tevens een betaalbaar materiaal is. Er zijn ongetwijfeld goedkopere terrasoverkappingen te vinden, maar of ze dan ook net zo lang meegaan als dit materiaal is de vraag. Sommige mensen vinden aluminium echter donker en ongezellig.

Aluminium

Terrasoverkapping van hout

Hout is een ander populair materiaal. Een terrasoverkapping is zelden helemaal gemaakt van hout. Meestal is het een combinatie van hout en aluminium of staal. Het mooie van hout is dat je het kunt verven in elke kleur die je mooi vindt. Je zit dus niet vast aan donkere, koude kleuren zoals bij aluminium vaak het geval is.

Terrasoverkapping met stof

Het frame van dit soort overkapping is gemaakt van staal, aluminium of hout. De screens zijn echter van stof. Dit geeft een warme uitstraling. Als je wil, kun je ervoor zorgen dat de screens elektrisch bestuurbaar zijn.