Dampen met een elektronische sigaret

e sigaretten

Mensen die roken met e sigaretten worden ook wel dampen genoemd, bij een echte sigaret wordt het roken genoemd. De werking van een elektronische sigaret berust op geavanceerde technieken die een zo realistisch mogelijke rokers ervaring geven. Een sigaret om te dampen bestaat uit een aantal verschillende onderdelen, de batterij, de tank en de verdamper. In het tankje wordt de vloeistof gedaan, ook wel e liquid genoemd. Door de verhitting van de verdamper wordt de vloeistof verdampt en kun je dampen. 

e sigaretten

Hoe lang doe je met de vloeistof? 

Hoe lang je met e sigaretten doet is helemaal afhankelijk hoe je de sigaret gebruikt, hoe groter je de teugen neemt hoe minder lang de e liquid mee zal gaan. Damp je een beetje subtieler en met kleine teugen dan zal je er veel langer mee doen. Een exemplaar die je weg kunt gooien na gebruik is gelijk aan ongeveer dertig normale sigaretten. Het onderhoud bij je elektronische sigaret is van groot belang voor het gebruik, onderhoud je de verschillende onderdelen goed dan doe je lang met je elektronische sigaret.  

e sigaretten

Opladen van een elektronische sigaret 

Net als andere apparatuur die op een accu werkt moet je e sigaretten ook opladen als ze leeg zijn. Het opladen van een sigaret duurt gemiddeld twee tot drie uur. Om toch te kunnen roken is het verstandig om een tweede batterij aan te schaffen. Batterijen die worden gebruikt zijn in veel gevallen van hoge kwaliteit, gemiddeld kun je deze ongeveer 200 keer opladen voordat deze vervangen moet worden.