18 januari 2022
Auto-onderdelen

Auto onderdelen

Een auto is duur, zoals iedereen weet. Niet alleen de aanschaf, maar daarna de maandelijkse kosten, van verzekering, wegenbelasting en benzine tot parkeerkosten en onverwachte reparaties aan toe. Of je nu een nieuwe auto koopt, of een tweedehands auto, op een zeker moment ontkom je er niet aan dat er auto onderdelen vervangen moeten worden.

Onderdelen-auto

Sommige onderdelen worden zo zwaar belast dat regelmatige vervanging noodzakelijk is. Vooral zaken als ruitenwissers en remblokken moeten regelmatig worden vervangen. Remblokken gaat over het algemeen zo’n 40.000 tot 50.000 kilometer mee, afhankelijk van de manier waarop wordt gereden. Maar ook remschijven en remklauwen hebben veel te lijden, de schijven moeten vaak rond de 100.000 kilometer worden vervangen.

Zelf doen of laten doen?

De meeste mensen weten wel hoe ze water moeten bijvullen, en olie moeten vervangen. Maar veel mensen zijn huiverig zelf kleine reparaties uit te voeren. Bijvoorbeeld remblokken vervangen wordt vaak gezien als gevaarlijk, omdat het toch een onderdeel is wat direct invloed heeft op de veiligheid.

Auto-onderdelen

Je zult verbaasd staan, als je het een keer hebt geprobeerd, hoe makkelijk dit eigenlijk is. En niet alleen remblokken, ook andere auto onderdelen kun je zelf vervangen, op Internet staan vaak hele beschrijvingen of zelfs video’s, hoe je dit moet doen. Vroeger ging je naar een gespecialiseerde winkel en had je keus uit 1 of 2 soorten van het onderdeel wat je moest vervangen, als je geluk had.

Via het Internet is dit nu een stuk simpeler. Je gaat naar de website, geeft aan welke auto je hebt (merk, type en bouwjaar), en wat voor onderdeel je nodig hebt. Je krijgt dan direct te zien wat voor jouw auto geschikt is, en het wordt vaak de volgende dag, gratis, thuisbezorgd. Een stuk simpeler en goedkoper, probeer het eens uit, het scheelt veel geld.