8 december 2021
Lekker eten

Afghaanse keuken

Maak kennis met de Afghaanse keuken. Dit is een totaal andere keuken dan wij, in Nederland, gewent zijn. Hier zijn tarwe en gerst merendeel de hoofd ingrediënten. Ook worden hier veel gerechten met zuivelproducten gemaakt. Het is echt een hele belevenis om deze gerechten uit dit land te eten.

Een tijd geleden was ik op een feest en hier was een cateringsbedrijf ingehuurd. Niet zomaar een bedrijf, maar ééntje waar alleen maar Afghaans eten werd bereid. Al het eten wat je hier kon krijgen zag er stuk voor stuk heerlijk uit. Niet de standaard aardappelen, die wij Nederlanders vaak op het menu hebben staan.

Kabul Foods, de Afghaanse keuken

Gerechten zoals Mantoe, Samosa en verse Palaw rijst, daar loopt het water mij de mond van uit. Al het eten wat er hier gemaakt wordt, zijn gemaakt van verse groentes. Kabul Foods kan een catering geheel op maat verzorgen. Erg leuk wanneer je een feest wilt geven en niet onze traditionele gerechten wilt serveren.

Wil jij ook een keer genieten van een oosterse keuken, dan is dit bedrijf zeker een te raden. Behalve het lekkere eten wat zij serveren is het ook mogelijk om meer over de tradities te leren. Zo krijg je bij een heerlijk kopje thee geen koekje, maar een heerlijk stuk gedroogd fruit. Reserveer hier voor een catering aan huis, of op een andere locatie.