7 dingen die u moet weten voordat u laserontharing probeert

resultaat laserontharing

Na jaren waxen, scheren en epileren, ben je eindelijk klaar om de sprong te wagen en ontharen met laser in amsterdam te proberen. Maar hoe werkt het? En doet het pijn? En is het duur?

Niet al het haar kan worden gelaserd

Ja, niet alle haren zijn gelijk in de ogen van de grote, machtige lasermachine. Dat komt omdat de laser eerder donkerder pigment opneemt, oftewel donkerder haar, vooral als je een lichtere huid hebt. Lasers richten zich niet op de haren zelf, maar op het pigment in de haren, dus lichte haren (bijv. Blond, rood of grijs) bevatten niet voldoende pigment om te worden gedetecteerd. “

Sla de zon vooraf over

Het is misschien niet je favoriete look, maar de meest ideale kandidaat voor laserontharing is iemand die niet veel tijd in de zon heeft doorgebracht een maand voor de behandeling. De gebruinde huid heeft meer pigment en is dichter in kleur bij het haar, waardoor het voor de laser moeilijker wordt om onderscheid te maken tussen het haar en de huid. Dit kan de behandelingen soms minder effectief maken. Het verhoogde pigment in de huid zal ook energie van de laser aantrekken, waardoor het risico op verbranding of verkleuring toeneemt. (Ter info, dit geldt ook voor zonnebanken.)

Ontharing met laser is geen totale ontharing

Het is door de FDA goedgekeurd voor ‘permanente haarvermindering’, niet voor ‘permanente haarverwijdering’. Lekentaal? Enige hergroei is normaal (en zelfs verwacht). 

U heeft meerdere behandelingen nodig

Laser ontharen is het meest effectief wanneer het wordt uitgevoerd op haren die zich in de actieve groeifase bevinden, wat slechts eenmaal per zes weken gebeurt. Alleen niet alle haren zullen tegelijkertijd in de actieve groeifase zijn. Herhaal sessies zijn nodig om die haarzakjes te behandelen die opnieuw de groeifase van de haarcyclus ingaan. De gemiddelde cyclus voor laserontharing is ergens tussen de drie en tien sessies, afhankelijk van je haar en huidskleur.

Irritatie na een laserbehandeling is normaal

Je kan zeker wat roodheid en irritatie voelen nadat je een laserbehandeling hebt ondergaan. Het is volkomen normaal en kan zelfs tot een paar dagen duren. Je kunt zelfs wat milde zwelling rond de haarzakjes zien. De meeste mensen voelen zich na een paar uur relatief goed, maar als je ervaart aanhoudende irritatie, gebruik ijs of een koel kompres.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*